Mozaikhub.hu 369d0c45a8941d2677e286edc2f95340fc044628fec118cb23f7615555aa52ff
hu | en

Miért Mozaik Hub

A Mozaik Zsidó Közösségi Hub a JDC kezdeményezése, nevéhez híven, egy sokszínű, nonprofit szakmai-közösségi tér, mely egyszerre biztosít infrastruktúrát és megosztott munkateret, konzultációs-, mentorálási, valamint képzési és tanulási lehetőséget zsidó közösségi szervezetek és kezdeményezések számára. 

A mozaik különböző színű, formájú és méretű darabokból, sok apró részletből összeálló egység. A magyarországi zsidó közösség mozaikja is számtalan különböző darabból áll össze – sok kisebb közösség, csoport és egyén különböző igényekkel, gyakran eltérő kérdésekkel és válaszokkal. Intézmények, szervezetek, kezdeményezések és projektek, melyek bár a közösségi élet egy-egy szeletére koncentrálnak, részei egy nagyobb egésznek, mely akár jelenthet egy közösen megfogalmazott víziót, hajlandóságot a közös gondolkodásra vagy éppen a közös cselekvésre.

Felismerve a magyarországi zsidóság sokszínűségét, a kérdések és kihívások sokféleségét, a Mozaik Hubban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a mozaik egy részeként, mégis a nagy egész alkotóelemeként tekintsünk magunkra és mindazokra, akik bekapcsolódnak a velünk folytatott közös munkába. Partenereinket és a zsidó közösség valamennyi tagját arra ösztönözzük, hogy osztozzanak velünk víziónkban egy aktívabb, hatékonyabban együttműködő és önfenntartó zsidó közösségről.

A Mozaik Hub elsődleges célkitűzései:

  • A zsidó élet, a zsidó közösség és értékek előremozdításán dolgozó közösségi szervezetek és egyének szakmai, valamint anyagi támogatása
  • Egy pozitív, konstruktív és együttműködésre ösztönző közösségi ökoszisztéma kialakítása
  • Közösségi szervezetek és kezdeményezések kapacitásának építése és jógyakorlatok megosztása 
  • A társadalmi, valamint közösségi felelősségvállalás és cselekvés kultúrájának ösztönzése

A Mozaik Hub létrehozásával a JDC egy olyan modell értékű programot szeretne megvalósítani, melyet később más európai városokban is elindíthat, s amelyre a következő néhány évben kiemelt hangsúlyt és figyelmet fordít majd. 

 

0%

Köszönjük, hogy feliratkoztál. Kérjük, kövesd az e-mail címedre elküldött linket a feliratkozás megerősítéséhez.

Error signing you up, please check the fields for problems.